Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Επίσκεψη  στη  Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Αλεξάνδρειας

Παρασκευή  2  Φεβρουαρίου  2018

 

Στο  ζεστό  και  φιλόξενο  χώρο  της  Δημοτικής  Βιβλιοθήκης  Αλεξάνδρειας  φιλοξενήθηκαν  σήμερα  η  Ε΄ τάξη  του  5ου  Δ.Σ.  και  το  τμήμα  Ε1  του  1ου  Δ.Σ., με  τη  συνοδεία  των  δασκάλων  τους, κ. Αρβανιτίδη  Θεόδωρο  και  κ. Παπάζογλου  Ιουλία, στα  πλαίσια  του  γλωσσικού μαθήματος  και της  προσπάθειας  να  αγαπήσουν  το  βιβλίο. Τα  παιδιά  ενημερώθηκαν από  την  υπεύθυνη  της  Βιβλιοθήκης, κ. Βέτα Ποράβου,  για τον τρόπο οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης, για τις κατηγορίες των βιβλίων που υπάρχουν εκεί,  έμαθαν πώς να αναζητούν τα βιβλία που θέλουν, καθώς και  τους όρους του δανεισμού. Με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον περιηγήθηκαν μόνοι τους στα ράφια, βρήκαν βιβλία που τους τράβηξαν την προσοχή.

Στη  συνέχεια  γνώρισαν  την  ιστορία  της  μάσκας  στο  πέρασμα  των  χρόνων  σε  όλο  τον  κόσμο  και  κατασκεύασαν  τις  δικές  τους  μάσκες.

Ήταν μια εμπειρία που άνοιξε τους ορίζοντές τους φέρνοντάς τους κοντά στον κόσμο του βιβλίου πέρα από τα όρια του σχολείου και που είναι σίγουρο ότι θα τους μείνει αξέχαστη.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Πάρκο Μουσείο Δεινοσαύρων Θεσσαλονίκης

Πάρκο Μουσείο Δεινοσαύρων Θεσσαλονίκης

 

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 το 5ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκε το Πάρκο Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη.

Το πάρκο δεινοσαύρων είναι ένα ωραίο μέρος όπου υπάρχουν ομοιώματα δεινοσαύρων. Τα ομοιώματα αυτά κινούνται και φαίνονται αληθινά.

Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του πάρκου όπου είδαν τα διάφορα είδη δεινοσαύρων. Ακόμη έκαναν  διάφορες δραστηριότητες  όπως να βρουν οστά δεινοσαύρων μέσα στην άμμο και ταξίδια με τη μηχανή του χρόνου.

Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τα παιδιά ήταν το ομοίωμα του τυραννόσαυρου Ρεξ που ήταν σαν αληθινός.

Σαπουνόπουλος Κωνσταντίνος

Τάξη Δ΄

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 η Α’ και Β’ τάξη του 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική ομάδα του Μικρού Βορρά με θέμα τις Τέσσερις Εποχές.

Μέσα από τον επαγγελματισμό αλλά και την παραστατικότητα που τους διακρίνει, ταξιδέψαμε μαζί τους σε λαϊκά παραμύθια. «Η Κυρά-Καλή Και Οι 12 Μήνες» ζωντάνεψαν στην τάξη μας και μέσα από μουσικοχορευτικές κινήσεις αναβιώσαμε το παραμύθι.

Από μπροστά μας πέρασαν με τη σειρά όλοι οι μήνες με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, χωρίς να λείπει η βιωματική και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Σε ευχαριστούμε Μικρέ Βορρά!!!

Δείτε φωτογραφίες εδώ.