ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2)

Στο σχολείο μας η Δ΄ τάξη αποφάσισε να βγάλει φωτοτυπίες τον πολιτικό και τον γεωφυσικό χάρτη της Ελλάδας. Κάθε ομάδα ανέλαβε ένα γεωγραφικό διαμέρισμα. Στη συνέχεια το έκοψε και το έβαψε. Λίγο αργότερα προσπαθήσαμε να ενώσουμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα και έτσι να φτιάξουμε το δικό μας χάρτη.

Σ΄ αυτή την εργασία συνεργαστήκαμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Ήταν από τις καλύτερες εργασίες που κάναμε.

 

Στέλλα Τολιοπούλου

Μαθήτρια της Δ? Τάξης

του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας

Δείτε την εργασία μας εδώ.

Σχολή Γονέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί Γονείς,

το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης  που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων βάσει της ΚΥΑ 127175/Η (ΦΕΚ Β2508/4-11-2011) μας δίνει τη  δυνατότητα να διοργανωθεί ένας κύκλος μαθημάτων, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Iανουαρίου και Μαρτίου 2015  στο χώρο του Σχολείου.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Οι συνεδρίες της Σχολής Γονέων γίνονται ένα ή δύο απογεύματα την εβδομάδα, ομαδικά, με συντονισμό  ψυχολόγου, διαρκούν 2,5 ώρες κάθε φορά (25-50 ώρες συνολικά) και είναι δωρεάν. Επίσης θα χορηγηθεί και πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Υπουργείο.
Για να διοργανωθεί ο κύκλος της Σχολής Γονέων, απαιτείται η εγγραφή τουλάχιστον 16 συμμετεχόντων. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να  δηλώσουν συμμετοχή στη Διεύθυνση του Σχολείου.

                                                                                             

Με τιμή

Η Διεύθυνση του σχολείου

Σχολή Γονέων για ενημέρωση πατήστε εδώ.
Έντυπο αίτησης πατήστε εδώ.

Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα του ΣΤ3, παρουσία όλων των παιδιών της ΣΤ΄ και των δύο σχολείων η ενημέρωση των μαθητών με στόχο την πρόληψη και την ασφαλή περιήγηση στο ελκυστικό, χρήσιμο αλλά και πολλές φορές επικίνδυνο διαδικτυακό κόσμο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν λεπτομέρειες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς και πρακτικές μεθόδους αποφυγής κινδύνων.

Χόκια Νάντια
Τάξη Στ΄