Πρόγραμμα “ΠροΘεΣυ” στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Κτίζοντας Θετικά Μαθησιακά Περιβάλλοντα

 

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας συμμετέχει με υπερηφάνεια στο πρόγραμμα “ΠροΘεΣυ”, που υλοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Κτίζοντας Ενιαία, Θετικά και Ισότιμα Μαθησιακά Περιβάλλοντα μέσω του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (ΠροΘεΣυ)”.
Το έργο αυτό αποσκοπεί στην εφαρμογή της Πρωτογενούς Πρόληψης του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός ενιαίου σχολικού πλαισίου χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και με έμφαση στην κοινωνικο-συναισθηματική στήριξη όλων των παιδιών.
Το σχολικό σύστημα ΠροΘεΣυ δεν αποτελεί απλά πρόγραμμα, αλλά ένα οργανωτικό πλαίσιο που προσφέρει στη διεύθυνση και στο προσωπικό του σχολείου την ευκαιρία να κτίσουν ένα θετικό, διδακτικό και προληπτικό πρώτο επίπεδο πρόληψης.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Διεύθυνση και το προσωπικό στοχεύουν σε πρώτο στάδιο στην αξία της ενεργής ακρόασης και τους τρόπους υιοθέτησής της διερευνώντας σχολικές ανάγκες. Ακόμη επικεντρώνονται σε θέματα βελτίωσης του σχολικού κλίματος και προτείνουν δράσεις για την αύξηση επιθυμητών συμπεριφορών, με στόχο τη μείωση προβλημάτων συμπεριφοράς.
Η συμμετοχή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στο πρόγραμμα “ΠροΘεΣυ” αποτελεί ένα βήμα προς την καλύτερη διαμόρφωση ενός θετικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές.