Μακεδονικός Αγώνας- Γιορτή Σημαίας

Στις 26 Οκτωβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης, διδάχτηκαν από την εκπαιδευτικό της τάξης, τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Έμαθαν πόσο σημαντικό ήταν το έργο του Παύλου Μελά, και άλλων αγωνιστών, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας! Ακόμη δημιούργησαν έναν πίνακα πάνω στον οποίο τοποθέτησαν όλα τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν την ελευθερία της πατρίδας μας! Κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η πόλη που ζουν , η Αλεξάνδρεια, και πόσο μεγάλη ιστορική σημασία είχε και έχει ακόμη.

 

Στις 27 Οκτωβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης μίλησαν με την εκπαιδευτικό του τμήματος για τη γιορτή της ελληνικής σημαίας. Έμαθαν για το εθνικό σύμβολο της Ελλάδος καθώς και πως πρέπει να είναι υπερήφανοι γι’αυτό.

Επίσης, μίλησαν για το ΟΧΙ των Ελλήνων προς τους Ιταλούς, με τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδος ,Ιωάννη Μεταξά. Αναφέρθηκαν και στην γερμανική κατοχή και στην αποδόμηση της Ελλάδος από το 1939 – 1944.

Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα δάφνινο στεφάνι, με δικά τους υλικά, για να τιμήσουν όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας!